Over ons

Welkom Bij Hartart

HartArt gaat je helpen om het kunstwerk dat je hebt of ooit gaan krijgen de beste bestemming te geven. 

Video afspelen

HartArt is circulair en geloofd dat ieder kunstwerk of object, bewerkt of onbewerkt, een tweede leven verdiend. Laat het verhaal en je wensen achter in het HartArt aanmeldformulier en start jouw HartArt avontuur.

HartArt is ontstaan door een kunstwerk dat Oma naliet. Niet erg aansprekend, maar toch wel onderdeel van de familie.

Na taxatie bleek het niet enorm waardevol, de oude lijst was prachtig en het doek was enigszins beschadigd. Het schilderij moest een mooie plek krijgen, maar niet in de huidige vorm en dus werd er een circulaire kunstoplossing gezocht.

De lieve getalenteerde Mechelies van Schendel durfde het in 2012 aan om met volledige artistieke vrijheid het schilderij van Oma te bewerken tot een waanzinnig dierbaar kunstobject dat inmiddels een prominente plaats heeft gekregen.

Tijdens deze eerste herbewerking bijna 10 jaar geleden van Oma’s schilderij, ontstond HartArt met als doel; maatwerk leveren aan mensen die een dierbaar kunstobject bezitten dat een tweede leven verdient.

Dat “tweede leven” kan diverse (circulaire) vormen hebben, is de afgelopen 10 jaar gebleken.

HartArt geeft hiermee een groot platform aan creatieve ideeën van kunstenaars in al haar vormen.

Taxeren – Bewerken – Restaureren – Restylen – Verkoop – Exposeren – Verzekeren – Projecten – Live painting – Schenken – Shop